Betonfesték jellegű műgyanta bevonat

betonfestékBetonfesték. Ez volt szentendrei garázs tulajdonosának konkrét elképzelése a garázs burkolásával kapcsolatban. Elmondtuk, hogy az epoxi alapú műgyanta ára nem olyan drága az előnyeihez képest és betonfestékhez képest sokkal tartósabb eredményt kapunk. A két rétegű felépítés miatt megvan a megfelelő tapadás a hígabb alapozónak köszönhetően. A sűrűbb fedőréteg pedig megfelelő kopásállóságot biztosít. A tulajdonos az ajánlatot elfogadta, így hát kezdődhetett a kivitelezés. A fogadófelület beton volt, de a tetején egy laza réteg volt, amit el kellett távolítani. A csiszológépre ezúttal fazékkövek kerültek, hogy megfelelő mennyiségű gyengébb részt tudjunk eltávolítani. Az alapozó réteget vízzel hígítva hordtuk fel, először a keverőedényből kiöntve a felületre, majd egy rövid szőrű henger segítségével egyenletesen elterítve. Ezt a réteget másnapra szinte teljesen elszívta a porózus betonfelület, de ennek a mély behatolásnak köszönhető a korábban említett megfelelő tapadás. Szerencsére a vastagabban felhordott második, egyben fedőréteg megfelelő végeredményt produkált. Sajnos ez a bevonat csakúgy, mint a betonfesték nem képes önmagában a felületi egyenetlenségek eltüntetésére, ehhez vagy aljzatkiegyenlítőt vagy pedig valamilyen más rétegrendű vastagbevonatot tudunk ajánlani. Az aljzatkiegyenlítő jelentősen meghosszabbítja a kivitelezés időtartamát, mivel annak ki kell adnia magából a keverésnél bejuttatott víz nagy részét, mivel a műgyanták felhólyagosodhatnak nedvesség hatására. Mindezek ellenére az INDUFLOOR-IB2360 újra jó választásnak tűnt, mint betonfesték alternatíva garázsba.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!
Hozzászólások

 1. Meksz Béla

  Meglévő aljzatkiegyenlítőnél nem kell várni a kivitelezéssel, ugye? Kb. 2 hónapja készült el, azóta alig használtuk. A műgyanta bevonat mennyi idő alatt készül el?
  Válaszát köszönöm!

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönettel vettük megkeresését.
   Természetesen korábban elkészült aljzatkiegyenlítőre azonnal lehet műgyanta bevonatot készíteni, ami általában 2-3 napot vesz igénybe. Fontos, hogy a felületen ne legyenek pl. olajfoltok, mert akkor másik műgyantát kell alkalmazni.

   Válasz
 2. Géza

  Szeretném, ha a repedezett felületen eltűnnének a repedések! Ha több rétegben visszük fel, az javíthat a felületen?

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük megkeresését.
   Sajnos ár/érték arányban nem éri meg, ráadásul nem is a legjobb megoldás. Ilyen esetben két- vagy háromrétegű ipari padló, ún vastagbevonat kialakítása hozhat megfelelő eredményt. Ennek megállapításához mindenképpen szükséges egy helyszíni felmérés. Ehhez kérem küldje el elérhetőségeit e-mail címünkre.

   Válasz
   1. Géza

    Elküldtem, köszönöm!

    Válasz
 3. Radics

  T.cég,
  Egy málló, porózus beton aljzatú, 16 m2-es, vizesedésre hajlamos garázs aljzatának műgyantázása kb. mennyibe kerülne és mennyii ideig tart?
  Szép napot

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük érdeklődését!
   Látatlanban árat nem mondanánk, ráadásul ebben az esetben több tényező is nehezítené a kivitelezést. Létezik olyan speciális alapozó, mely ellenáll a nedvesség hatásainak, szinte biztosan ezt kellene használni, de a felületi repedések, kitörések javítása is sok anyagot tud felemészteni, így mindenképpen szükségét éreznénk egy helyszíni felmérésének, vagy legalább néhány képre lenne szükségünk a felületről. Az is fontos szempont, hogy az ingatlan hol található…
   A kivitelezési idő a rétegek számától függ, így azt előre tudhatjuk, hogy 3, nagyon rossz felület esetén 4 nap alatt készül el a bevonat és ezután 7 nap a teljes kikeményedés ideje, teljesen csak ezután válik terhelhetővé a műgyanta bevonat.
   Ezeknek figyelembe vételével, kérem keressen minket telefonon vagy e-mailen, az oldalon találhatóak közül bármelyiken!

   Válasz
 4. Cs Tamás

  Kültéri kocsibeálló, beton, jó állapotú, kb 20m2. Téglavörös vagy bordó szín. Működhet?

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük megkeresését.
   Természetesen meg lehet oldani bármilyen színben. A kivitelezés időpontját viszont egy ilyen helyen nagyon meg kell választani (nem jó a túl hideg, de a túl meleg sem, a szeles időt is kerülni kell)! A részletek egyeztetése végett kérem vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen.
   Árajánlatkérő űrlap

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*