Csúszásmentes ipari padló hűtőházban, raktárban

ipari padló hűtőházbanMonori húsfeldolgozó üzemben a fejlesztéseknek köszönhetően új hűtőház kialakításával kapcsolatban kerestek meg minket. Jobban mondva a mi feladatunk csak a csúszásmentes ipari padló kialakítása volt a hűtőházban. A hideg évszak miatt gondoskodni kellett a megfelelő hőmérsékletről, ami legalább + 15°C a műgyantázás folyamán. A hűtőház padozata megfelelő minőségű és korú volt, így szerencsére javítással nem kellett foglalkoznunk. Az ipari padló hűtőházban előkészítéseként egytárcsás gépekkel megcsiszoltuk a beton fogadófelületet. A beavatkozás során keletkezett port ipari porszívókkal alaposan eltávolítottuk, hogy semmilyen tapadást csökkentő anyag ne maradhasson a felületen. Alapozásként Indufloor-IB1270 epoxigyantát kevertünk majd öntöttünk a felületre, legvégül pedig egyenletesen elterítettük. A még friss alapozó réteget megszórtuk szárított kvarchomokkal. A homokszemek megtapadnak az alapozóban és ezek adják majd a végfelület struktúráját. Következő nap a meg nem tapadt homokszemcséket ismételten az ipari porszívók segítségével eltávolítottuk, hogy felhordhassuk a színezett fedőréteget. A bevonat ebben az esetben is az univerzális felhasználásra alkalmas Indufloor-IB3357 epoxi alapú, kétkomponensű műgyanta volt, világosszürke színben. A komponensek alapos összekeverése után az anyagot a felületre öntöttük, majd azt egy széles rákel segítségével terítettük el. Az ipari padló hűtőházban esztétikus megjelenésének érdekében ezután egy rövid szőrű henger segítségével is átdolgoztuk az egész felületet. A másnapi feladataink közül már csak a dekorchips felvitele volt, amit közvetlenül a friss bevonatra kell szórni, hogy meg tudjon ott tapadni. Az általunk ajánlott rétegrendben szerepelt egy harmadik réteg, ami egy antibakteriális védőbevonat volt, amit a megrendelő el is fogadott. A harmadik munkanapra ennek a rétegnek a felhordása maradt csak. Szintén kétkomponensű anyagról beszélünk mely összekeverve, nagy mennyiségben egy tejfehér anyag, a felületre felhordva teljesen áttetszővé válik, majd kikeményedés után bemattítja a felületet. Az így elkészített ipari padló hűtőházban, tejfeldolgozó üzemben (ezzel kapcsolatos korábbi munkáink itt és itt láthatóak), raktárban is megállja a helyét, mindezt azonban csak azután, hogy a technológia által előírt kötési időket rendben betartották. Ez, mint minden esetben, az utolsó réteg felhordása után legalább hét napot vesz igénybe, az időjárási körülmények függvényében.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!

 
Hozzászólások

 1. Verebes Csaba

  Egy húsüzemben szeretnénk a hűtőházat és az előkészítőt is műgyanta bevonattal megcsináltatni, mert a járólapok folyamatosan töredeznek és emiatt lehetetlen a takarítás. Van arra mód, hogy a bevonat mélyhűtőbe kerüljön, ez kb. -18 – -20 fokot jelent?

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönjük megkeresését.
   Nem probléma a bevonatnak a -20°C sem, de a gyártó utasításának megfelelően ezt néhány nap alatt kell fokozatosan elérni!

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*