Antibakteriális felületvédő záróbevonat (régebben: Indufloor-IB2255)

műgyanta lakk

Tulajdonságok:

Az INDUFLOOR-IB2255 műgyanta lakk az alábbi tulajdonságokkal:
• áttetsző
• vizes bázisú
• száradás után selyemfényű
• oldószermentes
• színtartó és UV-álló
• lágyító adalékszereknek ellenáll (autógumik)
• bakteriális támadás és gombásodás ellen védett
• csúszásmentesre is beállítható

Alkalmazási területek:

Az INDUFLOOR-IB2255 műgyanta lakk felületvédő záróbevonat az INDUFLOOR bevonatrendszerekre, opcionálisan INDU-Decorchips csipsszel vagy INDU-Decor-Quartz-homokkal szórt felületek lezárására

Műszaki adatok:

Alapanyag: két komponensű poliuretán-akril gyanta
Szín: áttetsző
Keverési arány: 100:15 tömegarány
Sűrűség: kb. 1,03 g/cm3 +23 °C-on
Viszkozitás: alacsony viszkozitású
Feldolgozhatóság ideje: kb. 2 óra +23 °C-on
Feldolgozási és aljzat hőmérséklet: min. kb. +8 °C, max. kb. +30 °C
Járható: kb. 3 óra elteltével +23 °C-on, < 75 % relatív páratartalom mellett
Kémiai anyagoknak ellenáll: kb. 3 nap elteltével, +23 °C-on, < 75 % relatív páratartalom mellett
Szilárdanyag tartalom: kb. 30 %
Anyagszükséglet: 60-150 g /m2
Tisztítás: Az eszközöket közvetlenül használat után vízzel alaposan meg kell tisztítani.
Kiszerelés: 3 kg-os és 10 kg-os tartályok. Az A és B komponens (külön edényben) a meghatározott keverési aránynak megfelelően kerülnek kiszerelésre.
Tárolás: 6 hónapig száraz, hűvös, fagymentes helyen +10 °C felett, eredeti, felbontatlan csomagolásban.

Aljzat:

A bevonandó INDUFLOOR bevonatréteg ne legyen régebbi mint 24 óra.

Feldolgozás:

Az A komponens (gyanta) és a B komponens (edzőanyag) külön edényben, az előírt keverési aránynak meg-felelően kerül kiszerelésre. A B komponenst hozzáadjuk az A komponenshez. Ügyelni kell arra, hogy a keményítő maradék nélkül kiürüljön a tartályból. A két komponens keverése a megfelelő berendezéssel történ-jen, amelynek teljesítménye kb. 300 ford./perc (pl.: fúrógép keverőfejjel). Eközben fontos, hogy az edény aljá-ról és oldaláról is felkeverje az anyagot, hogy az edzőanyag egyenletesen terüljön el. Addig kell keverni, amíg a keverék homogénné válik, a keverés ideje kb. 3 perc. Az anyag hőmérséklete a keverés alatt minimum +15 °C legyen. A megkevert anyagot ne az eredeti csomagolásból dolgozzák fel! A keveréket egy tiszta edénybe kell átönteni, és még egyszer megkeverni.

A kikevert alapanyagot javasolt a fogadófelületen egyenletesen szétönteni, majd ezután teríteni. Fontos az edényből való kiöntés, ugyanis a keverőedényben tárolt kikevert anyag az edző (B komponens) hatására bekövetkező reakció miatt melegszik. Az alapanyag felmelegedése pedig csökkenti a fel-használhatósági időt (fazékidőt), így az anyag a vártnál hamarabb beleköthet a keverőedénybe. Alkalmazási javaslat / anyagszükséglet:

Sima:

Az INDUFLOOR-IB2255 műgyanta lakkot egy munkamenetben kell felvinni. Szakaszonként öntse az anyagot az aljzatra, majd oldószerálló gumisimítóval terítse szét, ezután rövid szőrű hengerrel vagy felületsimítóval alakítható ki az egyenletes felület. Minimális átfedésekkel dolgozzunk. Anyagszükséglet: Pórusos aljzatok: kb. 100 – 150 g/m2 Pórusmentes aljzatok: kb. 60 – 80 g/m2

Csúszásmentes:

A már bekevert INDUFLOOR-IB2255 műgyanta lakkba keverjünk INDU-Anti-Slide gyöngyöt, amíg a keverék homogénné válik. Szakaszonként öntse az anyagot az aljzatra, majd oldószerálló gumisimítóval terítse szét, ezután rövid szőrű hengerrel vagy felületsimítóval alakítható ki az egyenletes felület. Minimális átfedésekkel dolgozzunk.

Anyagszükséglet:
Pórusos aljzatok: kb. 100 – 150 g/m2 + 8 – 12 g INDU-Anti-Slide gyöngy
Pórusmentes aljzatok: kb. 50 – 60 g/m2 + 8 – 12 g INDU-Anti-Slide gyöngy