stopox bb osEP ipari padlóburkolat

Külső megjelenés: fényes

Tulajdonságok: mechanikailag terhelhető, vegyszerálló, nagyon jó önterülő és légtelenedési tulajdonságok, nem tartalmaz lakkokra ártalmas adalékanyagokat (szilikonmentes)

Felhordás: gumi lehúzóval, fogazott glettvassal, hengerrel

Alkalmazási terület: beltéri felhasználás padlófelületeken, színes standard bevonat ipari padlófelületeken, pl. járműgyártás, gyógyszeripar, stb., fedőbevonat csúszásmentes OS8 bevonatok részeként

Aljzat: a betonaljzattal szemben támasztott követelmények: az alap felülete száraz és teherbíró legyen, valamint mentes minden elválasztó jellegű szennyezéstől. A nem megfelelő szilárdságú, laza, málló részeket el kell távolítani. Száraz a DafStb (Helyreállítási irányelvek) definíciója szerint, de a betonminőségtől függően a maradék nedvességtartalom C30/37 (B 35) betonminőségig max. 4 súly%, C35/45 (B 45) beton esetén max. 3 súly%, CM készülékkel mérve. Aljzathőmérséklet 8 °C-nál magasabb és 3 C°-al a harmatpont felett legyen. Átlagos tapadó-húzószilárdság 1,5 N/mm2 Legkisebb egyedi tapadó-húzószilárdsági érték 1,0 N/mm2 Az aljzat előkészítése: Az aljzat előkészítése rendszerint mechanikus eljárással, pl. acélgolyó- vagy homok szemcseszórással, marással történik, majd a felületet ipari porszívóval portalanítani kell.

Kivitelezési hőmérséklet: kivitelezési hőmérséklet alsó határa: + 8 °C, kivitelezési hőmérséklet felső határa: + 30 °C

Rétegfelépítés:
Sima ipari padlóbevonat, szilikonmentes, mechanikailag és vegyileg terhelhető
1. Aljzatelőkészítés
2. StoPox GH 205 alapozás / homok beszórás
3. StoPox BB OS bevonat (töltetlenül / töltve a rétegvastagságtól függően)
4. Ápolás StoDivers P 105 / StoDivers P 120 ápolószerrel
Csúszásmentes ipari padlóbevonat, szilikonmentes, mechanikailag és vegyileg terhelhető
1. Aljzatelőkészítés
2. StoPox GH 205 alapozás / homokszórás
3. StoPox BB OS bevonat (töltetlenül / töltve, a rétegvastagságtól függően) / beszórás StoQuarz-cal.
4. Fedőbevonat StoPox BB OS ill. StoPox DV 100
Csúszásmentes parkolóházi bevonat, OS 8, bevizsgálva hátoldali nedvesedéssel szembeni ellenállóságra
1. Aljzatelőkészítés
2. StoPox GH 205 alapozás / homok beszórás
3. Simító glettelés StoPox GH 205-tel (0,5 mm-nél mélyebb érdesség esetén), beszórás StoQuarz-cal
4. Fedőbevonat StoPox BB OS ill. StoPox DV 100

Keverési arány: A komponens: B komponens = 100: 25 tömegrész

Keverés: az A és B komponenst az előírt keverési arányoknak megfelelően szállítjuk, és azokat a következők szerint kell összekeverni: az A komponenst fel kell keverni, majd maradéktalanul hozzá kell adni a B komponenst. Lassú fordulatú keverővel (max. 300 ford/perc) alaposan össze kell keverni, míg homogén, csomómentes massza keletkezik. A keverést az edény oldalfalai mentén és alján is alaposan kell elvégezni, hogy a térhálósító egyenletesen szétoszoljon. A keverési idő legalább 3 perc. Nem szabad a szállító edényből dolgozni! Keverés után az anyagot egy tiszta edénybe át kell tölteni, és újból át kell keverni. Az egyes komponensek hőmérséklete keveréskor legalább 15 ºC legyen.

Felhasználhatósági idő:
10 °C-on kb. 50 perc
20 °C-on kb. 30 perc
30 °C-on kb. 15 perc
Várakozási idő a következő réteg felhordása előtt:
10 °C-on kb. 24 óra
20 °C-on kb. 14 óra
30 °C-on kb. 10 óra

Felhordás:
Ipari padlóbevonat, szilikonmentes, mechanikailag és vegyileg terhelhető
1. Az aljzat előkészítése.
2. Alapozás StoPox GH 205-tel
A StoPox GH 205-öt gumi lehúzóval, árasztva kell felhordani és hengerléssel / ecsettel egyenletesen el kell oszlatni. El kell kerülni a tócsaképződést. Anyagszükséglet: kb. 0,3-0,5 kg/m2 , az aljzat érdességétől függően 0,5 mm-nél nagyobb mélységű érdesség esetén simító glettelés javasolt. Ha az alapozásra 48 órán belül nem kerül bevonat, a friss alapozást 0,1-0,5 mm ill. 0,3-0,8 mm szemnagyságú, tűziszárított StoQuarz kvarchomokkal be kell hinteni. El kell kerülni a fölösleggel történő hintést.
3. Bevonatkészítés StoPox BB OS-szel A bekevert anyagot fogazott glettvassal (fogazás: 48 vagy 95, Sto Inotec szerszámkatalógus) felhordjuk, egyenletesen elosztjuk és tüskés hengerrel egymásra merőleges rétegekben légtelenítjük. Anyagszükségletek a rétegvastagságtól függően: A minimális anyagszükséglet az aljzathoz és a külső megjelenéshez/fedőképességhez igazodik. 0,5 mm-nél vékonyabb rétegvastagság esetén sima aljzatokon rendszerint terülési zavarok lépnek fel.
Bevonat 1 mm rétegvastagságig: Anyagszükséglet StoPox BB OS: legalább 1,0 – 1,5 kg/m2
Bevonat 1 és 2 mm vastagság között:
Anyagszükséglet, StoPox BB OS: kb. 1,1 kg/m2 1 mm rétegvastagsághoz
Anyagszükséglet, 0,1-0,5 mm szemnagyságú StoQuarz: kb. 0,5 kg/m2 1 mm rétegvastagsághoz
Anyagszükséglet, teljes keverék: kb. 1,6 kg/m2 1 mm rétegvastagsághoz
4. Ápolás StoDivers P105 / StoDivers P 120-szal
Az ápolószert vékonyan és egyenletesen kell felhordani a megkötött és tiszta ipari padlóra. A felhordás felmosó moppal, vagy géppel, High-Speed eljárással történhet. A padlónak ezután kb. 20-30 percig száradnia kell. A második felhordást az elsőre keresztirányban kell végezni. A száradási időt a két felhordás között feltétlenül be kell tartani. A várt terheléstől függően több rétegre lehet szükség. Anyagszükséglet: kb. 30-50 ml/m2 /réteg
Figyelem! A felhordás alatt kerülni kell a nagy meleget és a huzatot!
5. A csúszásgátlás növelése
A csúszásgátlás növeléséhez a még friss, önterülő bevonat beszórható 0,3-0,8 mm ill. 0,6-1,2 mm szemnagyságú StoQuarz homokkal. Más szóróanyagok, így Durop, korund vagy gránit őrlemények is használhatók. Anyagszükséglet, 0,3-0,8 mm ill. 0,6-1,2 mm szemnagyságú StoQuarz: kb. 3,0-6,0 kg/m2 a rétegvastagságtól függően. A homokszórás megnöveli a rétegvastagságot. A fölösleges, le nem kötött homokot felseperjük, vagy ipari porszívóval felszívjuk.
Fedőbevonat készítése StoPox BB OS- el / StoPox DV 100- al
A kvarchomokok fedő lezárása StoPox BB OS- el a fedőképesség alapján csak kb. RAL 7001, 7023, 7030, 7032, 7036. 7037, 7040, 7045 és 7046 színekben történhet. Más színek esetén StoPox DV 100-at kell alkalmazni. A bekevert anyag felhordását és egyenletes szétterítését gumi lehúzóval és rövidszőrű hengerrel (Sto szerszámprogram) végezzük, keresztirányú rétegekkel.
Anyagszükséglet, StoPox BB OS: (kb. RAL 7023, 7032, 7001): kb. 0,6-0,8 kg/m2 , a beszóróanyag szemnagyságától függően
További tudnivalók: A vegyszerterhelés jellegétől függően elszíneződések következhetnek be, amelyek azonban nem befolyásolják a bevonat műszaki tulajdonságait. Alacsonyabb anyag- és aljzathőmérsékleteknél a viszkozitás növekedése miatt megnő a fajlagos anyagfelhasználás. Teljes mechanikai és vegyi terhelhetőség 23 ºC-on: 7 nap múlva. lehetséges. Alacsonyabb hőmérsékletek késleltetik a kötést. UV sugárzás hatására csekély elszíneződés léphet fel, amely azonban nem gyakorol hatást a bevonat műszaki tulajdonságaira.