Csúszásmentes, dekorchips szórt ipari műgyanta padló tejházban

ipari műgyanta padló tejházbanTass volt a következő munkánk helyszíne, ahol a feladatunk ipari műgyanta padló tejházban. A létesítmény folyamatos használata miatt azt már előre tudtuk, hogy nem lesz könnyű feladatunk. Az ipari műgyanta padló tejházban mindenképpen csak két ütemben készülhetett el, mert a hét minden napján használták a helyiséget, szünnap, pihenőnap nem volt. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a bent lévő berendezések mozdíthatatlanok voltak, amik közt szerepelt két 10-10 ezer literes tartály is. Ezek alatt is el kellett készíteni a műgyanta bevonatot, pedig be sem fértünk alájuk. További nehezítés gyanánt a folyamatos használat miatt nedves volt a beton fogadófelület.

ipari műgyanta padló tejházbanAz ipari műgyanta padló tejházban kivitelezése a takarítással kezdődött, aztán pedig a szokásos csiszolással folytattuk. A keletkezett por eltávolítása után a nedves fogadófelület miatt egy speciális nedves betonon is alkalmazható epoxigyanta alapozót kellett használnunk. Ennek az anyagnak az is speciális tulajdonsága, hogy rögtön meg kell szórni kvarchomokkal, hogy a következő réteg megfelelő tapadását biztosítsuk. Mivel az ipari padló tejházban komoly terhelésnek kell ellenálljon, a következő réteg felhordását követően ismét megszórtuk a felületet kvarchomokkal. Harmadnapra a takarítás után (meg nem tapadt homokszemek eltávolítása) kaptunk egy egységes, kvarchomokkal szórt felületet. A magas vízhasználat miatt elengedhetetlen volt a megfelelő csúszásmentesítés. Ezt úgy értük el, hogy a harmadik, fedő réteget akkora mennyiségben terítettük el, hogy a homokszemek alakítsák a felület struktúráját. A még friss felületet megszórtuk dekorchipsz-szel, ezzel törve meg a monoton felület egyhangúságát. Élelmiszeriparban a szigorú előírások miatt általában egy negyedik réteget is felhordunk. Ez nem más, mint egy áttetsző védőbevonat, mely teljesen antibakteriálissá teszi a bevonatot.

Ezeket a munkafolyamatokat kétszer is el kellett végeznünk, hogy a tejház folyamatos üzemét biztosíthassuk. A bevonat egy magas mechanikai és vegyi terhelhetőségű, csúszásmentes és antibakteriális ipari műgyanta padló tejházban. A könnyű takaríthatóság, az összefüggő, fugamentes bevonat és a magas nyomószilárdság mindenféle ipari körülmény között ideális választássá teszi ezt a bevonatot.

Felhasznált anyagok:
Alapozó: Indufloor-IB1240
Köztes réteg: MC-DUR 1262S
Fedőréteg: Ipox-ES52
Védő bevonat: Indufloor-IB2255

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot
Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*