Meglévő műgyanta cseréje a korábbi bevonat teljes eltávolításával

meglévő műgyanta cseréjeMeglévő műgyanta cseréje volt a megkeresésünk tárgya. Aljzatkiegyenlítőre készített vékonybevonatot kellett felújítani, mert a felület repedezett volt, így nem is lehetett tisztán tartani, ezért természetesen nem felelt meg az ellenőrző szerveknek sem. A meglévő műgyanta cseréje volt az általunk elképzelt megoldás. Ezzel volt csak biztosítható, hogy az új ipari padló kiállja majd terheléseket. Sajnos csak éjszakai munkavégzés volt lehetséges, így az esti munkakezdés után a meglévő burkolat felmarásával kezdtünk, amire majdnem az egész éjszaka ráment. A nehezen hozzáférhető helyeken és a széleken kézi csiszolóval abszolváltuk a feladatot. A fárasztó felület-előkészítés után kezdődhetett az új, vékony műgyanta bevonat elkészítése, melyet költséghatékonysági szempontokat figyelembe véve két rétegben alakítottunk ki. Az előkészített, immáron beton fogadófelületet alaposan feltakarítottuk, majd elterítettük rajta a kétkomponensű epoxi alapú alapozót (Ipox-ES51). A folyamatosan magas hőmérséklet miatt az első réteg kötésére nem vártunk csak 10 órát, aztán folytattuk a munkát a következő, ebben az esetben az fedőréteg felvitelével. Erre a feladatra szintén kétkomponensű epoxigyantát használtunk szürke színben. A takaríthatóságot szem előtt tartva kellett minimális csúszásmentességet is biztosítani, így ebben az esetben is megszórtuk a még friss felületet dekorchips-szel. A nevéből adódóan a dekorációs célokon túl, intenzívebb használattal felületi érdességet érhetünk a bevonaton. A meglévő műgyanta cseréje a szűkös határidő és a rengeteg felületi előkészítéssel járó munka ellenére is időben elkészült.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot
Hozzászólások

 1. Kulcsár Andrea

  Tisztelt Deák István Úr!

  Normál használatban lévő garázs meglévő műgyanta padló felújításához szeretnék tanácsot kérni, nem repedezett, néhány helyen felületi karcolás látszik a használatból adódóan. Egy kisebb részét már javították, de nem sikerült- hullámos lett, mivel nem dolgozták el a kiegyenlítő “habarcsot”. Az új műgyanta réteget, hogyan lehet felvinni? Le kell csiszolni a régit a betonig? Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel: Kulcsár Andrea

  Válasz
  1. 32bau (Szerző)

   Kedves Kulcsár Andrea!

   Köszönjük megtisztelő érdeklődését.
   Amennyiben a meglévő műgyanta epoxi alapú (mi ezzel dolgozunk) és nem válik el a fogadófelülettől, rá lehet építeni egy új műgyanta bevonatot. Ehhez meg kell csiszolni, majd alaposan feltakarítani, ezután kezdődhet a műgyantázás. Javasolnánk, hogy küldje el telefonszámát az info@mugyantazunk.hu e-mail címre, hogy egyeztetni tudjunk egy helyszíni megtekintést, hogy a legjobb döntés születhessen.

   Válasz
 2. petrovity zoltán

  jonapot erdekelne ,lakasrol beszélünk padlofütés esetében használhato e a mügyanta.valamint az is érdekelne hogy átlátszo ,szintelen készithetö e,köszönöm elöre is válaszukat

  Válasz
  1. 32bau (Szerző)

   Köszönjük érdeklődését!
   Az általunk használt epoxi alapú műgyantákat lehet használni padlófűtés esetén is. Létezik belőle átlátszó, színező nélküli, de fennáll a veszélye az elsárgulásnak.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*