Műgyanta bevonat készítése gyümölcsfeldolgozó üzemben

műgyanta bevonatA felkérés ezúttal Gyermelyről érkezett, ahol egy gyümölcsfeldolgozó üzem tulajdonosának nehézséget okozott a csarnok burkolatának kiválasztása. A fugák nélküli műgyanta bevonat megfelelő megoldásnak tűnt neki, így jutott el a megkeresése hozzánk. Az üzem padozata beton volt ugyan, de az már régóta használatban volt és most a bővítés alkalmával kapott volna csak burkolatot. A megbízható, tartós műgyanta bevonat egyik fontos pillére a megfelelő fogadófelület, amin nincsenek tapadást csökkentő szennyeződések. Sajnos az idő vas foga nyomott hagyott a felületen. A mezőgazdasági gépek rengeteg szennyeződést hordtak már be, amik eltávolítása embert próbáló feladat volt. A beton felületet sajnos repedések is csúfították. A csiszolás és alapos takarítás után ezek javításával kezdtük el műgyanta bevonat kivitelezését. A javítások és az alapozás INDUFLOOR-IB1270 univerzális alapozó és kvarchomok segítségével készültek. Mindeközben elkészítettük a lábazat első rétegét is, melyet színben megegyező INDUFLOOR-IB2360 műgyantával csináltunk. Az alapozást a megfelelő kötési idő után INDUFLOOR-IB3357 epoxi fedőréteggel öntöttük le, melyet egyenletesen elterítettünk és hagytuk, hogy önterülő tulajdonsága érvényesüljön. Ezzel párhuzamosan elkészült a lábazat második rétege is, így már megfelelő takarást biztosított a vékonybevonat. A felületet ezután egy kis várakozás után tüskés henger segítségével szabadítottuk meg a keverésnél keletkezett légbuborékoktól. Mivel faladat volt a felület minimális csúszásmentesítése is, DekorChips-szel szórtuk meg az elkészült bevonatot, mely még nem lehetetleníti el a takaríthatóságot. A másik megoldás a megfelelő csúszásmentesítésre a kvarchomok szórás, de sajnos ez a megoldás megnehezíti a takarítást a homokszemcsék fizikai tulajdonságai miatt. Az így elkészített műgyanta bevonat egy hét után terhelhető teljesen, mely akár komoly mezőgazdasági gépek súlyát is jelentheti.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!




Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*