Műgyanta garázspadló készítése

műgyanta garázspadlóEgy minimál stílusú ház alagsori szintjének műgyantázását bízták ránk, így nem csak a garázs, de a többi kiszolgáló helyiség is műgyanta garázspadló bevonatot kapott. Egyedi színben legyártott műgyanta bevonatról esett szó, így a megrendelő által kiválasztott színben készítettük el műgyanta garázspadlót. Az előkészítés része volt, hogy néhány helyen javítani kellett az aljzatbetont. A javítás teljes kiszáradása után az egész felületet megcsiszoltuk, amit ezután alapos takarítás követett, melyet először söpréssel, majd ipari porszívóval végeztünk el. Ezután következett a kétkomponensű INDUFLOOR-IB1270 univerzális epoxigyanta alapozó összekeverése, majd felhordása. Miután kiöntöttük a felületre (erre azért van szükség, mert a keverőedénybe hamar beleköt), elterítettük gumisimító segítségével, majd hengerrel átdolgoztuk, hogy mindenhol egyenletes legyen. Másnap a műgyanta garázspadló húsát adó, általában a fedőréteget képző INDUFLOOR-IB3357 ipari padlóbevonat felhordása következett. A két komponens összekeverése után ezt az anyagot is a felületre kiöntve kell eldolgozni, nehogy idő előtt megkössön. Az anyagot ekkor már a nagyobb mennyiség miatt fogas rákellel terítettük el, majd utána az egész felületet tüskés hengerrel dolgoztuk át. Erre azért van szükség, hogy a keverés folyamán az anyagba bevitt levegő, melyek az elterítés után buborékok formájában jönnek a felszínre, megszüntethetők legyenek, javítva ezzel a műgyanta garázspadló esztétikáját. A megrendelő kérésének eleget téve harmadnap egy vékony fedőréteget is felvittünk a frissen lekészült bevonatra. Az INDUFLOOR-IB2255 egy speciális antibakteriális védőbevonat, melyet itt azért alkalmaztunk, mert alkalmazásával matt végfelület érhető el. A munkák befejezéseként a fogadófelület dilatációit kitöltöttük speciálisan erre a felhasználásra szánt egykomponensű poliuretán hézagkitöltővel, INDUFLEX-VK6060-nal. Műgyanta garázspadló készítése akár egyedi színben, fényes, matt, sima, csúszásmentes és chipsz szórt végfelülettel egyaránt.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!
Hozzászólások

 1. Bakos Ildikó

  Tisztelt Cím!

  Garázsunk néhány éve le lett burkolva. A könnyebb tisztíthatóság reményében felvetődött, hogy inkább műgyanta bevonatot készíttetünk, viszont a meglévő burkolatot nem szeretnénk felvésni. Lehetőség van a burkolatot bevonni műgyantával, vagy mindenképpen ajánlott /muszáj felvésni?

  Köszönettel
  Bakos Ildikó

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Örömmel vettük érdeklődését!
   Nem kell feltétlenül eltávolítani a meglévő hidegburkolatot. Amennyiben az megfelelően ellenálló, több rétegű műgyanta bevonattal el lehet tüntetni a fugákat és egy összefüggő, tisztíthatóbb felületet lehet készíteni.

   Válasz
 2. Gábor

  Üdvözlöm! Mennyi ideig tart míg megcsinálják? Kék színben is lehet? Köszi Gábor

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük kérdését!
   Az elkészítés ideje a rétegszámtól függ, az pedig a fogadófelülettől és a bevonattal szemben támasztott követelményektől. Napi egy réteg kialakítására van lehetőség, általában 2-3 réteg elegendő. Bármilyen színben el lehet készíteni a bevonatot, ehhez pontos RAL színkódra van szükségünk.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*