Önterülő műgyanta bevonat készítése paksi garázsban

önterülő műgyanta bevonat

Következő munkák alkalmával Paksig sodort minket a szél. Egy építés alatt álló magánház garázsában önterülő műgyanta bevonat készítése volt a feladatunk. Szerencsére a frissen elkészített beton fogadófelület, mely már elmúlt 28 napos, így a szárazsága is megfelelő volt, szépen el volt készítve, így az előkészítés gyanánt csak egy kevés csiszolás és takarítás volt a feladatunk. A garázsból kivezető ajtó még nem volt a helyén és nem terveztek küszöböt, így a szinteltérést nekünk kellett “kiküszöbölni”, melyet INDUFLOO-IB1270 alapozó és kvarchomok keverékével készítettünk el. Fontos volt a kiegyenlítés, hogy az önterülő műgyanta bevonat megfelelő végfelület adjon. Az alapozás az időjárásnak köszönhetően másnapra, kb. 13 óra után már eléggé kikeményedett, hogy felvigyük a fedőréteget. Az önterülő műgyanta bevonat rendszeréhez INDUFLOOR-IB3357 univerzális ipari epoxigyantát használtunk, RAL1001 bézs színben. A bevonat elnyerte a megrendelő tetszését, melyet ajánlásunkra csúszásmentesítésként  INDU-DekorChips szórással fejeztünk be. Az elkészített műgyanta padló kb. egy hét után vált teljesen terhelhetővé. Ezután egy olyan bevonatot vehettek birtokba a ház tulajdonosai, mely megállná a helyét a jóval nagyobb mechanikai terhelést jelentő targoncák által bejárt bármilyen raktárhelyiségben is. Kémiai ellenállása a mindennapi használatban előforduló tisztítószereken túlmutat, mely otthoni környezetben szinte egy elpusztíthatatlan bevonatot jelent. Az önterülő műgyanta bevonat tehát jó megoldás lehet garázsba, szuterénbe és raktárhelyiségbe egyaránt.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!
Hozzászólások

 1. Tibor

  Üdvözlöm!

  Más színben is megoldható a bevonat elkészítése? Nekünk valamilyen kék színben kellene elkészíteni.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük érdeklődését!

   A RAL színskála mindegyik színéből elkészíthető a bevonat. Ezek általában minimális többletköltséggel járnak.

   Válasz
 2. Kelemen József

  Tisztelt Cím!
  Egy 30m2 friss (1 hónapos ) megfelelően elkészített betonfeluletre mennyibe kerülne világos zöld színben csúszás mentes felülettel?
  Mennyi a bevonat várható élettartama?

  Gondolkodom téli kertemben is műgyantapadlo elkészíttetésben is, a kérdés, hogy Uv álló kivitelben, világos színben van -e alternativa? Kb10m2…
  Kérem, e-mailben küldjek el a válaszukat!
  Üdvözlettel Kelemen József Békéscsabáról

  Válasz
  1. 32bau

   Örömmel vettük megkeresését.
   A betonfelület kora éppen megfelelő, így ha a temperálás megoldható a helyiségben, akár télen is elkészíthető a csúszásmentes bevonat az Ön által megadott RAL színkód alapján. A bevonatra 5 év garanciát vállalunk, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ennyi a várható élettartama. A felhasználás jellégétől függően, megfelelő rétegrend és rétegvastagságok alkalmazásával, akár végleges megoldás is lehet.
   Igazán UV álló bevonatot epoxigyantából nem lehet készíteni. Ilyen esetekben valamilyen bézs színt ajánlunk, azon sokkal kevésbé látszik az elszíneződés.
   Az ajánlatunkat elküldtük az Ön által megadott e-mail címre.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*