Olcsó, vékony műgyanta bevonat pormentesítésreműgyanta bevonatot garázsba

Műgyanta bevonat garázsba: a legtöbb esetben csak azért szükséges valamilyen bevonat kialakítása, hogy a porózus beton takaríthatóbbá váljon. A pórusokból szinte lehetetlen eltávolítani a szennyeződéseket. Erre a problémára tökéletes megoldást nyújt az INDUFLOOR-IB2360 epoxigyanta vékonybevonat. A bevonat két rétegből áll, a végfelület struktúrája megegyezik a fogadófelületével, tehát a beton egyenetlenségei, repedései látszódni fognak a végfelületen is, mely selyemfényű lesz kikeményedés után. A műgyanta bevonatnak a fogadófelületet legalább csiszolással és alapos takarítással kell előkészíteni. Ezután visszük fel az alapozó réteget, melyet az INDUFLOOR-IB2360 és víz keverékéből készítünk. Azért szükséges a műgyanta hígítása, hogy jobb tapadást érjünk el. A következő réteg felhordása előtt kb. 16 órát kell várni. A második, fedőréteget már nem szükséges hígítani. A bevonat elkészülte után kb. 7 nap, mire teljesen kikeményedik, ekkorra válik teljesen terhelhetővé. Igény esetén akár több réteg felvitele is lehetséges, rétegenként kb. 300-350 gr/m2 anyagszükséglettel számolva és ügyelve arra, hogy a rétegek felhordása közti idő ne haladja meg a 24 órát.

Önterülő műgyanta vastagbevonatMűgyanta bevonat garázsba

A legnépszerűbb műgyanta bevonat garázsba az önterülő epoxigyanta. Ez a bevonat jóval többet ad, mint a vékonybevonat. Magasfényű, sima felület érhető el vele, mely csak egy plusz réteg felhordásával mattítható. Az anyagfelhasználás 1,5-2 kg/m2, mely az alapozót (általában INDUFLOOR-IB1270) és a fedőréteget (az esetek döntő többségében INDUFLOOR-IB3357) is tartalmazza, de ez az anyagmennyiség okozta bevonatvastagság elég ellenállóvá teszi a műgyantát. Az aljzat esetleges egyenetlenségei egyszerűen eltüntethetők ezzel a rétegrenddel. Nagyobb kitörések, repedések javításához alapozó és kvarchomok keverését lehet használni. A fedőréteg szintén tölthető kvarchomokkal, melyet felhordás után tüskés henger segítségével lehet megszabadítani a keverésnél az anyagba kerülő légbuborékoktól. A teljes kikeményedésre ezeknél az anyagoknál is kb. 7 napot kell várni, hogy teljesen terhelhető legyen.

Csúszásmentesítés

A vékonybevonatot nem szükséges csúszás-mentesíteni, az még nedvesség hatására is megfelelő tapadást biztosít mindennapi használat mellett. Az önterülő bevonatot azonban célszerű valamilyen módon felkészíteni az esősebb és a téli időszakra. A műgyanta bevonat garázsba csak akkor jó választás, ha minden körülmény között biztonsággal használható. Kvarchomokkal történő csúszásmentesítés esetén a fedőbevonat alatti réteget kell megszórni kvarchomokkal. A rá kerülő réteg struktúráját a homokszemcsék határozzák meg, így a csúszásmentesítés biztos, azonban ez a takaríthatóság rovására megy. Arany középútként szoktuk ajánlani a dekorchips szórást. Ezzel a réteggel egy enyhe csúszásmentesítést is kapunk, illetve esztétikailag is növeljük a műgyanta bevonatunkat.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!