Műgyanta teraszon, erkélyen, vagy valamilyen kültéri alkalmazás keretein belül

műgyanta teraszon, erkélyen

Rengeteg megkeresés érkezik cégünkhöz, aminek a tárgya a műgyanta teraszon, erkélyen történő alkalmazása. Sokan csalódtak a hagyományos csempeburkolatban, mert néhány évente feltöredezik, javításra szorul. A legtöbb esetben ez sajnos valamilyen ázási problémához is vezet. Ilyenkor szokott a tulajdonosoknak eszébe jutni egy lehetséges alternatív megoldás, a műgyanta. Logikus megoldásnak tűnik. A műgyanta egy összefüggő, fugamentes bevonat, amely megfelelő rétegfelépítés esetén teljesen vízzáró és akár UV álló is lehet. Az általunk ajánlott rétegrend teraszra vagy erkélyre történő felhordásnál:

  • műgyanta teraszon, erkélyenfelület előkészítése csiszolással, majd takarítása
  • megfelelő alapozás készítése (Asodur-SG2, StoPox GH 205, Asodur-G1270 vagy StoPox IHS BV)
  • esetleges repedések, kitörések javítása sűrített epoxigyantával
  • vékony fedőréteg felhordása (StoPox BB OS, Asodur-B351)
  • dekorcsipsz szórás (lehetőség szerint teljes fedésben)
  • felület csiszolása, takarítása
  • felületvédő réteg felvitele (StoPur WV 205)
Problémák:

Sajnos vannak a bevonat kialakításával problémák is. A legfontosabb tényező az időjárás. Nagyon hidegben és nagyon melegben nem lehet dolgozni. Alacsony hőmérsékleten az anyag sűrű lesz, nem terül megfelelően és ami fontosabb akár kötési problémákat is okozhat az alacsony hőmérséklet. A túl magas hőmérséklet pedig gyors kötést eredményezhet, ami egy bizonyos fokig akár előny is lehet, de akár szintén terülési problémák is lehetnek belőle. Összességében az ajánlott hőmérséklet tartomány 18 és 28°C között van.

A szél leginkább az utolsó rétegek kialakításánál okozhat gondokat, hiszen piszkot, szemetet hordhat a friss felületbe, amit már nehéz vagy nem lehet eltávolítani. A chipsz szórása is körülményes ha nagyobb a légmozgás a kelleténél.

A bevonat csak abban az esetben lesz UV álló, ha teljes fedésben kerül rá a dekorchipsz és azután egy selyemfényű lakk is kerül az erkély, terasz burkolatára.

Előtte:

műgyanta teraszon, erkélyen

Utána:

műgyanta teraszon, erkélyen

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!