Műgyanta olajos felületre

műgyanta olajos felületreMűgyanta olajos felületre – azaz hogyan tisztítsuk meg a betont az olajszennyeződésektől

Az műgyanta bevonatok egyik nagy ellenségéről a nedvességről már korábban esett szó. A másik nagy kihívást jelentő feladat, megfelelően tartós műgyanta, olajos felületre. Az olaj nagyon makacs szennyeződés, így komoly előkészületek szükségesek, hogy műgyanta bevonat kerülhessen olajjal szennyezett fogadófelületre. A betonra került olaj mélyen behatol a pórusokba, eltávolítani teljesen lehetetlen, de szerencsére a gyártók erre is kínálnak megfelelő megoldást. Speciális tisztítószer és speciális műgyanta alapozó kombinációja megfelelő megoldást nyújthat, ha mindent az előírásoknak megfelelőn végzünk. Nézzük meg, az általunk használt anyagokkal hogyan is néz ki a felület előkészítése, hogyan kerülhet műgyanta olajos felületre.

  1. lépés: Indu-Ölreiniger olajeltávolító koncentrátumot megfelelő mennyiségben vízzel hígítunk, majd felvisszük a szennyezett felületre
  2. lépés: hagyjuk az anyagot dolgozni, majd egy erős sörtéjű kefével alaposan elkezdjük a tisztítandó felületet sikálni mindaddig, míg barnára nem színeződik a keletkezett hab, ezután ismét várakozunk egy keveset
  3. lépés: tiszta víz segítségével eltávolítunk minden keletkezett szennyeződést, habot
  4. lépés: szükség esetén megismételjük a beavatkozást
  5. lépés: eltávolítjuk a nedvességet a felületről, az maximum matt nedves lehet (ez azt jelenti, hogy a rákerülő vizet el kell tudja szívnia a felületnek)
  6. lépés: speciális alapozót, Indufloor-IB1240 epoxigyantát hordunk fel a még nedves felületre
  7. lépés: a még friss alapozót megszórjuk kvarchomokkal, ami a következő réteg megfelelő tapadását biztosítja

Nem érdemes kockáztatni, ha olajjal szennyezett felületre szeretnénk valamilyen műgyanta bevonatot készíteni. Ugyan többlet idő és természetesen többlet költséggel is jár, hosszútávon mindenképpen megtérülő befektetés. Az leírásban szereplő anyagot természetesen nem csak abban az esetben használhatjuk, ha a feladat műgyanta olajos felültre, alkalmazhatjuk pl. térkővel kirakott kocsibeállónk felújításához is.

Önnek is hasonló problémája van? Keressen minket, segítünk!