Műgyanta padló lakásba

Önterülő műgyanta padló lakásba,  vagy csak otthonunk különböző helyiségeibe

műgyanta padló lakásbaÉpítkezés vagy felújítás során sokaknak fejtörést okoz, hogy melyik lakóhelyiségbe milyen burkolat kerüljön a betonra. Vannak a hagyományos megoldások, mint a csempeburkolat, laminált padló, padlószőnyeg. Egyre népszerűbb az öntött műgyanta padló is otthonokba, lakásokba. Sokan a mai napig ipari műgyanta padlónak is nevezik, nem véletlenül, hiszen kis hazánkban ez a felhasználás számít egyenlőre az elsődleges alkalmazási területnek. Ez a hidegburkolatnak számító bevonat azonban számos olyan előnnyel rendelkezik, amit lakótérben elkészítve is élvezhetünk:

  • teljesen összefüggő, fugamentes burkolat, akár az egész lakásban
  • sima, fényes felületet kapunk, amely könnyen tisztán tartható
  • kb. 3 mm vastag bevonat, így padlófűtéshez is kiváló választás
  • akár a meglévő csempeburkolatra is elkészíthető
  • nagy mechanikai- és vegyi terhelhetőség

A bevonat elkészítése több rétegben történik, attól függően, hogy milyen a fogadófelület és hogy milyen elvárásokat támaszt a tulajdonos az elkészült műgyanta bevonattal szemben. Ezek alapján a műgyanta padló lakásba 3-5 rétegben készül. Egy-egy réteg egy-egy napot jelent a kivitelezés folyamatában, mert a rétegek között meg kell várni a technológia által előírt kötési időt. Az utolsó réteg felvitelénél természetesen nem csak egyedi színeket lehet választani (RAL színkód alapján bármilyen szín választható), de több szín összekeverésével érdekes, egyedi minták is kialakíthatók.

műgyanta padló lakásba

Természetesen nem csak előnyei vannak a hagyományos járólapos hidegburkolatokkal szemben, így a velejáró esetleges problémákat is vegyük szemügyre:

  • szinte minden műgyanta UV hatására sárgulásra hajlamos
  • az apró karcok hatására bemattulhat a fényes felület

Ezeket azonban lehet orvosolni. A poliuretán alapú műgyanták kevésbé vagy teljesen érzéketlenek az UV hatásaira. UV szűrő fólia elhelyezése a nyílászárók üvegein nem csak az esetleges rongálásokkal szemben adhatnak többletet, hanem megvédheti bútorainkat és esetleg a műgyanta padlót is. A karcolások karbantartása polírozással, rendszeres kezeléssel megelőzhető és/vagy megszüntethető.

Összességében elmondható, hogy a hátrányai ellenére is egy igazán érdekes alternatívát jelent a műgyanta padló lakásba, vagy otthonunk csupán egy-egy helyiségébe is.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot