Kecskeméti raktárhelyiség háromrétegű színes műgyanta bevonatának készítése

színes műgyantaA feladat egy kecskeméti raktárhelyiség háromrétegű, csúszásmentes, színes műgyanta bevonatának elkészítése volt. Az első felvonulásunk alkalmával a frissen elkészített esztrich fogadófelület még túl nedves volt az epoxigyanta felhordásához, de a padlófűtésnek köszönhetően ezt gyorsan orvosolni tudták. Másik megoldás lehetett volna a speciális INDUFLOOR-IB1240 alapozó használata, mely akár 5 napos friss esztrich- vagy betonrétegre is felkerülhet, drasztikusan csökkentve ezzel a kivitelezés idejét. A megfelelő nedvességtartalom (4-5 CM%) eléréséhez a betonnak legalább 28 naposnak kell lennie normál alapozó esetében.
A megfelelően kiszáradt aljzatot csiszolással készítettük elő, majd alapos takarítás (söprés, porszívózás) után vittük fel az INDUFLOOR-IB1270 epoxigyanta alapozót. A friss alapozó a felületre kerülve kb. 30 percig eldolgozható, míg a vödörben akár 5 perc után megköt! 14 óra múlva következett a köztes réteg, melyet már az egyedi színben elkészített INDUFLOOR-IB3357 epoxigyantával készítettünk el, melyet a felhordás után azonnal megszórtunk kvarchomokkal, a majdani fedőréteg struktúrájának biztosítása érdekében. A meg nem tapadt homokszemcséket 12 óra elteltével söpréssel, porszívózással eltávolítottuk, majd vékony rétegben hordtuk fel az egyedi színben legyártott INDUFLOOR-IB3357 fedőréteget.
Holker is készült a helyiségben, melyet az alapozó és kvarchomok  keverékéből készítettünk. A megfelelő takarás miatt ezt is kétszer dolgoztuk felül a színes műgyanta fedőréteggel, hogy az összkép hibátlan legyen.

Ön is hasonló műgyanta bevonatot szeretne? Kérjen ajánlatot!


 Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*